Ministr Němeček při své cestě po Středočeském kraji ocenil úroveň krajských nemocnic

27.03.2015 17:32

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) navštívil ve čtvrtek 26. března 2015 v doprovodu hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery (ČSSD) a dalších členů Rady kraje mladoboleslavskou a nymburskou nemocnici a podíval se i do Lázní Poděbrady. Ministr svou jednodenní pracovní cestu zahájil jednáním o rozvoji středočeských zdravotnických zařízení na Krajském úřadě Středočeského kraje, kde ho osobně přivítal hejtman Petera.

Ministr Němeček při své cestě po Středočeském kraji ocenil úroveň krajských nemocnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

„Děkuji panu ministrovi za jeho zájem o zdravotnictví ve Středočeském kraji, které je poněkud zastíněno hlavním městem s jeho velkými fakultními nemocnicemi. V krajských nemocnicích se ale v poslední době udělal obrovský kus práce, máme za sebou velice úspěšný rok z hlediska hospodaření nemocnic a i letos chceme do našich nemocnic hodně investovat. Už teď mohou krajská zdravotnická zařízení směle konkurovat těm pražským,“ řekl hejtman Miloš Petera.

O činnosti, stavu a hospodaření nemocnic v kraji seznámila ministra také radní pro oblast zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM) a pracovníci krajského Odboru zdravotnictví. První cesta z krajského úřadu pak vedla do Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, kam ministra kromě hejtmana Petery a radní Fialové doprovodil také náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička (ČSSD) a zástupci pojišťoven.

Areál mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice prochází velkými úpravami. „Zahájí se dlouho očekávaná rekonstrukce gynekologicko-porodnického i dětského oddělení. Budova, v níž nyní sídlí, dlouhodobě nevyhovuje standardům moderní medicíny,“ uvedla radní Fialová. Plánovanou rekonstrukci ocenil i ministr Němeček. „V mladoboleslavské nemocnici jsem měl možnost vidět jak internu, která je skutečně příkladem medicíny 21. století, tak i porodnici. Seznámil jsem se s plány na její rekonstrukci, za což jsem velmi rád, protože zdejší pacientky i zdravotnický personál si zaslouží moderní vybavení i nové prostory,“ uvedl ministr Němeček po návštěvě mladoboleslavské nemocnice.

Ministr Němeček už na konci minulého roku kraje informoval, že Ministerstvo financí ČR hodlá uvolnit peníze na investice do nemocnic, které jeho ministerstvo chce rozdělit mezi fakultní a krajské nemocnice. Každý kraj by tak měl letos dostat 50 milionů do svých nemocnic. „Jsem rád, že se pan ministr rozhodl krajům pomoci, za což jsem mu během našeho jednání poděkoval. Středočeský kraj tyto prostředky využije na menší opravy ve všech pěti krajských nemocnicích,“ uvedl hejtman Petera.

Dalším cílem návštěvy ministra Němečka byla nymburská nemocnice, kde jej přivítal starosta Nymburka Tomáš Mach (ČSSD) a ředitelka nemocnice Alice Opočenská. Hosté se tu seznámili např. se stavem a postupem prací na rekonstrukci interního oddělení. „Velice vítám, že si pan ministr v rámci své návštěvy regionu přijel prohlédnout právě nymburskou nemocnici. Vážíme si podpory Středočeského kraje i Ministerstva zdravotnictví ČR v jednání s pojišťovnami a věříme, že tato spolupráce bude fungovat i nadále,“ řekl starosta města Tomáš Mach.

Posledním bodem pracovní cesty byly Lázně Poděbrady, kde se ministr Němeček spolu se zástupci kraje nejprve v hotelu Zámeček setkal se starosty lázeňských měst, kteří se sem sjeli z celé republiky na zítřejší sněm, a poté si v doprovodu ředitele lázní Josefa Rambouska prohlédl nedávno zrekonstruovaný pavilon Centra rehabilitace po kloubních náhradách. Při prohlídce jej doprovázela i radní pro sociální oblast a senátorka Emilie Třísková (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zdravotnictví

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…