Ministr Ťok se zúčastní otevření nové plavební komory v Hněvkovicích

18.05.2017 17:53

Ministr dopravy Dan Ťok a ředitel Ředitelství vodních cest Lubomír Fojtů se zúčastní slavnostního otevření prodloužené Vltavské vodní cesty – nově dokončené plavební komory v Hněvkovicích. Zahájením provozu plavební komory na jezu Hněvkovice dochází ke splavnění celé jihočeské Vltavy až do Českých Budějovic. Po několika desítkách let se otevře nová vodní cesta, umožňující nerušenou plavbu na 98 km od hráze přehrady Orlík, pro menší lodě dokonce z Prahy i z celé evropské sítě vodní cest. Jedná se o vyvrcholení projektu „Dokončení Vltavské vodní cesty v úseku VD Hněvkovice – Týn nad Vltavou“.

Ministr Ťok se zúčastní otevření nové plavební komory v Hněvkovicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Pokud máte zájem pořídit si záběry postavených vodních děl a nově splavněné řeky z paluby lodě, nabízíme speciálně pro novináře plavbu lodí, která vypluje ve 13.00 hodin z horní rejdy plavební komory na jezu Hněvkovice a před slavnostním zahájením se vrátí zpět. Na tuto plavbu je ovšem nutné se registrovat na mail bukovsky@rvccr.cz, a to do pátku 19. května.

Na klíčových bodech této vodní cesty je připraven rozmanitý doprovodný program pro veřejnost se zaměřením nejen na plavbu a vodní sporty, ale i cykloturistiku, rekreaci a volnočasové aktivity pro rodiny s dětmi. V rámci akce budou k plavební komoře na jezu Hněvkovice vypraveny flotily malých plavidel, které svým prvním proplavením zahájí praktický provoz nové plavební komory.

Po vlastním slavnostním otevření plavební komory v Hněvkovicích ve 14.00 h je na 15.15 h v prostoru plata u horní vody plavební komory naplánován brífink novinářů s ministrem dopravy Danem Ťokem, ředitelem Ředitelství vodních cest Lubomírem Fojtů a dalšími hosty.

Termín:
sobota 20. května 2017 od 14.00 hodin

Přesný harmonogram:
13.00: vyplutí lodě pro média z horní rejdy plavební komory na jezu Hněvkovice
14.00: slavnostní otevření plavební komory v Hněkovicích
15.15: brífink ministra Dana Ťoka a ředitele ŘVC Lubomíra Fojtů

Místo:
areál plavební komory jezu Hněvkovice, levý břeh Vltavy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…