Ministr Zaorálek povede delegaci na zasedání Rady pro zahraniční věci a Rady pro obecné záležitosti v Bruselu

14.02.2016 20:30

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek se ve dnech 15. a 16. února 2016 v Bruselu zúčastní v čele české delegace zasedání Rady pro zahraniční věci a zasedání Rady pro obecné záležitosti.

Ministr Zaorálek povede delegaci na zasedání Rady pro zahraniční věci a Rady pro obecné záležitosti v Bruselu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Na Radě pro zahraniční věci se ministři budou zabývat aktuálním vývojem v Moldavsku, Bělorusku a Sýrii a problematikou klimatické diplomacie. Rada projedná aktuální politický a hospodářský vývoj v Moldavsku a možnosti, jak EU může přispět v tamním reformním procesu. V případě Běloruska se jednání bude soustředit na budoucnost vzájemných vztahů a otázky sankčního režimu EU vůči této zemi.

Při setkání s libanonským ministrem zahraničí Gebranem Bassilem šéfové diplomacií budou diskutovat o aktuálním bezpečnostním a politickém vývoji v regionu a unijní pomoci Libanonu. Ministři budou také hovořit o řešení konfliktu v Sýrii a možné podpoře EU pro jednání opozičních skupin.

Diskuse o klimatické diplomacii se za účasti komisaře pro opatření v oblasti klimatu a energetiku Miguela Ariase Cañeteho zaměří na implementaci výsledků klimatické konference COP 21 v listopadu 2015 v Paříži.

Rada pro obecné záležitosti se bude věnovat přípravě jednání Evropské rady ve dnech 18. a 19. února 2016, která se na svém zasedání bude zabývat zejména britskými návrhy na reformování EU, dále aktuálními otázkami migrační krize a ochrany vnějších hranic EU.

Na programu jednání ministrů je také představení a projednání návrhu agendy březnové Evropské rady a diskuse k zavedení pracovního programu Evropské komise, který vznikl v rámci dohodnuté meziinstitucionální dohody o lepší tvorbě právních předpisů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…