Ministr Zaorálek se sešel s předsedkyní Kongresu místních a regionálních samospráv Rady Evropy

17.06.2017 17:40

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek se 15. června 2017 v Černínském paláci setkal s delegací Kongresu místních a regionálních samospráv Rady Evropy, vedenou předsedkyní Kongresu Gudrun Mosler-Törnströmovou.

Ministr Zaorálek se sešel s předsedkyní Kongresu místních a regionálních samospráv Rady Evropy
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) v pořadu Partie.

Ministr Zaorálek se s Gudrun Mosler-Törnströmovou sešel u příležitosti právě probíhajícího předsednictví ČR v Radě Evropy jakožto předseda Výboru ministrů Rady Evropy. Kromě českého předsednictví v Radě Evropy šéf české diplomacie jednal s předsedkyní Kongresu také o problematice migrace či integrace uprchlíků nebo o otázkách boje proti radikalizaci. V rámci jednání byla obzvlášť zdůrazněna zásadní úloha měst a municipalit při řešení těchto výzev.

Předsedkyně Kongresu místních a regionálních samospráv Rady Evropy přijíždí do České republiky na jednání Byra Kongresu, které zasedá ve dnech 15.–16. června 2017 v Brně. Setkání představitelů dvou vrcholných orgánů Rady Evropy, Kongresu místních a regionálních samospráv a Výboru ministrů, se tradičně odehrává během každého předsednictví v Radě Evropy.

ČR převzala půlroční předsednictví ve Výboru ministrů Rady Evropy 19. května 2017.

Kongres místních a regionálních samospráv Rady Evropy je poradním sborem Rady Evropy, složeným z komory regionů, komory místních samospráv a tří výborů. Úkolem Kongresu je posilování demokracie na místní a regionální úrovni. Zaměřuje se na aplikaci principů Evropské charty místní samosprávy z roku 1985, která byla ratifikována všemi státy RE. Podporuje decentralizaci, regionalizaci a také mezinárodní partnerství mezi regiony a městy. Českou republiku v Kongresu zastupuje sedmičlenná delegace složená z představitelů místní a regionální samosprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…