Ministr Zaorálek se zúčastní zasedání Rady pro zahraniční věci a Rady pro obecné záležitosti

18.01.2016 7:36

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek se 18. ledna 2016 v Bruselu zúčastní v čele české delegace zasedání Rady pro zahraniční věci a Rady pro obecné záležitosti.

Ministr Zaorálek se zúčastní zasedání Rady pro zahraniční věci a Rady pro obecné záležitosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Na Radě pro zahraniční věci se ministři budou zabývat možnostmi, jak by EU mohla podpořit politické řešení konfliktu v Sýrii na základě rezoluce Rady bezpečnosti OSN 2254 a pomoci při jednání opozičních skupin. Ministři také zhodnotí vývoj a dopad na region související se zvýšeným napětím mezi Saudskou Arábií a Íránem.

Rada bude dále jednat o možnostech politické a materiální podpory EU pro reformy irácké vlády a usmíření uvnitř Iráku. V průběhu setkání s jordánským ministrem zahraničí Nasserem Judehem se diskuze zaměří na otázky boje proti tzv. Islámskému státu a problematiku identifikace teroristických skupin. Ministři budou jednat i o situaci na Ukrajině, především o implementaci politických, ústavních a ekonomických reforem.

Lednová Rada pro obecné záležitosti se bude věnovat programovým prioritám nizozemského předsednictví v Radě EU v první polovině roku 2016. Ministři také projednají přípravu únorové Evropské rady, která by se měla zabývat zejména britskými návrhy na reformu EU a problematikou migrace a ochrany vnějších hranic Unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…