Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek dnes zahájil Česko-ukrajinské podnikatelské fórum

27.04.2015 16:55

V budově Ministerstva průmyslu a obchodu se dnes uskutečnilo Česko-ukrajinské podnikatelské fórum za účasti ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, prezidenta Hospodářské komory ČR Vladimíra Dlouhého a prezidenta Obchodně-průmyslové komory Ukrajiny Genadije Čižikova.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek dnes zahájil Česko-ukrajinské podnikatelské fórum
Foto: Hans Štembera
Popisek: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Setkání se uskutečnilo pod záštitou Svazu průmyslu a dopravy ČR a Hospodářské komory ČR a navázalo na pracovní návštěvu ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka na Ukrajině v únoru letošního roku.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek ve svém neformálním projevu zhodnotil současné ekonomické vztahy mezi oběma státy a možnosti rozšíření jejich další spolupráce.

„Ukrajinské firmy nyní stojí před zásadní potřebou změny dosavadní orientace a to na jednotný trh EU. My našim ukrajinským kolegům představujeme zástupce českých firem, které nabízejí technologicky vyspělé produkty a vlastní know-how. Naše vzájemná spolupráce může napomoci zvýšení konkurenceschopnosti a alespoň částečně tak kompenzovat snížení vzájemného obchodu, které v posledních měsících bohužel nastalo a o němž jsme dnes s našimi ukrajinskými partnery hovořili,“ řekl po setkání ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

V průběhu Česko-ukrajinského podnikatelského fóra došlo k podpisu obchodního memoranda o porozumění, které signovali prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý a prezident Obchodně-průmyslové komory Ukrajiny Genadij Čižikov. Jeho výsledkem je posílení vzájemných ekonomických a obchodních vztahů obou zemí.  

Na oficiální část programu navázala business-to-business jednání zástupců významných ukrajinských firem s českými podnikateli.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…