Ministr vnitra navštívil HZS Olomouckého kraje

22.06.2018 10:26

Ve středu 20. června 2018 navštívil Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje ministr vnitra ČR Lubomír Metnar. Společně s tajemnicí bezpečnostní rady Olomouckého kraje Mgr. Alenou Hložkovou a vedením HZS Olomouckého kraje v čele s plk. Ing. Karlem Koláříkem, ředitelem, navštívili stanici profesionálních hasičů v Prostějově a v Olomouci.

Ministr vnitra navštívil HZS Olomouckého kraje
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

V Prostějově se k delegaci připojil 1. náměstek primátorky statutárního města Prostějova Ing. Zdeněk Fišer. Společně si prohlédli prostory stanice, ve které jako v jediné v Olomouckém kraji sídlí hasiči společně se zdravotnickou záchrannou službou. Prostějovská hasičská stanice pomalu přestává vyhovovat současným trendům na moderní požární techniku, prostory jsou stísněné, garáže pro výjezdová vozidla malé a vzhledem k tomu, že není možnost dalšího rozšíření stanice, byli ministrovi vnitra prezentovány další možnosti rozvoje profesionálních hasičů v této lokalitě Olomouckého kraje. Návštěva na stanici v Prostějově trvala asi hodinu.

Poté se ministr vnitra přesunul s vedením HZS Olomouckého kraje do Olomouce, kde navštívil profesionální hasiče na stanici a krajské ředitelství. Společně s hasiči diskutovali aktuální problémy. Náměstek ředitele HZS Olomouckého kraje prezentoval ministrovi projekt Interaktivního vzdělávacího centra bezpečí v Olomouci, které by mělo zajistit komplexní informovanost, vzdělání, prevenci a přípravu obyvatel a jeho specifických cílových skupin, zejména dětí, mládeže, jejich pedagogů a rodičů, seniorů, zdravotně postižených v oblasti běžných rizik a mimořádných událostí. V Interaktivním vzdělávacím centru bezpečí by se měly prezentovat všechny složky integrovaného záchranného systému (hasiči, policie a zdravotnická záchranná služba), počítá se i s možností dalšího rozvoje interaktivního vzdělávání např. v oblasti ekologie, hospodárného využívání energie, veřejné dopravy apod.

Návštěvu HZS Olomouckého kraje ministr vnitra ukončil v 16:30 hodin, poté se přesunul na tiskovou konferenci do Clarion Congress Hotelu v Olomouci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…