Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek navštíví Rakousko

21.11.2016 20:28

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek uskuteční 24. listopadu 2016 pracovní návštěvu Rakouska. Ministr bude jednat se svým protějškem Sebastianem Kurzem, v parlamentu se setká s jeho 1. místopředsedou Karlheinzem Kopfem, a rovněž s vídeňským starostou a hejtmanem Michaelem Häuplem.

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek navštíví Rakousko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Oba ministři společně zahájí první Česko-rakouské diskusní fórum, které vzniklo z jejich iniciativ. Tématem bude „Politický radikalismus jako výzva pro demokratické společnosti a politiky“.  Účastníci diskusního fóra, experti z Česka a Rakouska, budou diskutovat na toto téma, zejména z pohledu politického vývoje ve střední a východní Evropě.

Večer bude ministr hostem Politického salónu, který pravidelně organizuje Institut humanitních a společenských věd (IWM) společně s rakouským deníkem „Die Presse“. Ministr přednese projev na téma: „Únik z pasti radikalismu: Reflexe o střední Evropě“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…