Ministři nabídnou své znalosti mladým, pro studenty VŠE v Praze uspořádají sérii přednášek

05.04.2018 17:01

Členové vlády Andreje Babiše se během dubna a května 2018 podělí o své zkušenosti z tvorby a realizace hospodářské politiky. Na základě podnětu samotných studentů vypsala Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické v Praze sérii odborných přednášek, v nichž se vystřídá všech patnáct členů kabinetu včetně premiéra Andreje Babiše.

Ministři nabídnou své znalosti mladým, pro studenty VŠE v Praze uspořádají sérii přednášek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval ministry vlády premiéra Andreje Babiše

Na vzájemné spolupráci se vláda ČR s Národohospodářskou fakultou VŠE v Praze dohodla v březnu letošního roku. Premiér Andrej Babiš a děkan fakulty Miroslav Ševčík podepsali 21. března společně Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při přípravě, organizaci a pořádání akademických projektů.

V memorandu uzavřeném z podnětu VŠE se obě strany zavázaly, že jednotliví ministři na půdě fakulty bezplatně vystoupí od 2. dubna do 18. května v sérii odborných přednášek v novém mimosemestrálním kurzu Hospodářská politika pohledem jejích tvůrců, který Národohospodářská fakulta pro studenty vypíše a organizačně zajistí. Ministři i premiér Andrej Babiš nabídnou posluchačům své znalosti a zkušenosti v oblasti aktuální hospodářské politiky ČR, strategie a cílů vlády. Vystoupení členů vlády v rámci kurzu doplní vybraní akademičtí pracovníci fakulty. VŠE si také vyhradila právo být předem informována o obsahu přednášek členů vlády. Součástí seminářů bude také odborná diskuse se studenty. Projekt by pak měl obdobně pokračovat i v dalších semestrech.

Jako první předstoupí před studenty 5. dubna od 18 hodin ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Semestrální cyklus zakončí 10. května rovněž od 18 hodin ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Premiér Andrej Babiš má své vystoupení na půdě VŠE naplánováno na tentýž den od 14.30 hodin.

Podrobnosti a přesný rozpis ministerských přednášek naleznete na webových stránkách Národohospodářské fakulty VŠE v Praze ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…