Ministerstvo spravedlnosti: Zástupci České republiky a Německa projednali problematiku peněžitých trestů

21.03.2016 19:21

Minulý týden se z iniciativy ČR uskutečnilo v Praze pracovní jednání mezi zástupci justice z České republiky a Spolkové republiky Německo, během něhož obě strany prodiskutovaly problematické otázky, se kterými se justiční orgány setkávají v praxi, a které v současné době brání bezproblémovému uznávání a výkonu rozhodnutí ukládajících peněžité sankce nebo jiná peněžitá plnění mezi oběma zeměmi.

Ministerstvo spravedlnosti: Zástupci České republiky a Německa projednali problematiku peněžitých trestů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Toto pracovní jednání navázalo na česko-německý praktický seminář zaměřený na vzájemnou spolupráci při uznávání a výkonu rozhodnutí na základě Rámcového rozhodnutí Rady 2005/214/SVV ze dne 24. února 2005 o uplatňování zásady vzájemného uznávání peněžitých trestů a pokut, jehož měli možnost se dne 30. 9. 2014 se v Berlíně zúčastnit zástupci české justice.

Během jednání byla prodiskutována problematika uznávání a výkonu rozhodnutí, kterým bylo rozhodnuto o povinnosti osoby k náhradě nákladů řízení, dopady rozsudku Soudního dvora EU z 15. 10. 2015 ve věci C-216/14 Gavril Covaci na uznávání a výkon rozhodnutí německých orgánů ukládajících peněžité sankce nebo jiná peněžitá plnění na území České republiky a další praktické aspekty aplikace výše uvedeného rámcového rozhodnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…