Ministryně Karla Šlechtová pochválila vybrané projekty v Pardubickém kraji

22.07.2015 8:51

Setkání se zástupci regionu, jednání s hejtmanem, účast na Regionální stálé konferenci, návštěva vybraných projektů, které díky evropským dotacím prošly rekonstrukcí a mnohé další akce. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová v Pardubickém kraji neztrácela čas.

Ministryně Karla Šlechtová pochválila vybrané projekty v Pardubickém kraji
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Jsem ráda, že jsem se mohla setkat se zástupci Pardubického kraje, kterým jsem představila zásadní témata, která momentálně řešíme na Ministerstvu pro místní rozvoj. Největší zájem byl pochopitelně o nový zákon o zadávání veřejných zakázek, o novelu stavebního zákona, pozornost byla věnována možnostem efektivnějšího čerpání z evropských peněz, ale také čerpání národních programů ministerstva, které přizpůsobuji potřebám území v České republice. Z hlediska cestovního ruchu je třeba pozitivně ocenit aktivitu Pardubického kraje, který již prezentoval samosprávným orgánům, podnikatelské sféře i neziskovým organizacím své zásadní koncepční záměry v oblasti cestovního ruchu. Šlo o Koncepci cyklo a in–line turistiky a Koncepci rozvoje cestovního ruchu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Vedle setkání se zástupci regionu, hejtmanem kraje a vedením města Pardubic navštívila ministryně Šlechtová například Tyršové sady, absolvovala prohlídku Muzea barokních soch v Chrudimi a dále si také prohlédla areál hřebčína ve Slatiňanech. „Vybrala jsem si projekty, které byly financovány z evropských zdrojů, ale zároveň jsem viděla několik projektů podpořených ze státního rozpočtu. Musím především pochválit projekt Domov chráněného bydlení pro klienty Domova sociálních služeb Slatiňany v Medlešicích, který považuji jako jeden z mála za unikátní,“ řekla ministryně Karla Šlechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…