Ministryně Šlechtová pochválila práci poboček Centra pro regionální rozvoj

31.08.2016 16:49

Pobočky Centra pro regionální rozvoj České republiky (CRR) v Brně, Zlíně a Olomouci měly v ponděli významný den. Na práci jejich zaměstnanců se osobně přijela podívat ministryně Karla Šlechtová. Centrum slouží žadatelům o evropské dotace, kteří zde mohou mimo jiné konzultovat své projektové záměry.

Ministryně Šlechtová pochválila práci poboček Centra pro regionální rozvoj
Foto: MMR
Popisek: Karla Šlechtová

„Práce Centra pro regionální rozvoj je nesmírně důležitá a pomáhá žadatelům a příjemcům, aby projekt úspěšně připravili a realizovali. Již nyní mohu říci, že se jednotlivé pobočky staly jakousi naší platformou pro spolupráci s regiony. Můžeme tak nadále prohlubovat naši  spolupráci v krajích. Pochválila jsem také zaměstnance za jejich práci a povzbudila je v jejich činnosti, neboť doufám, že projektových žádostí bude nadále přibývat,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Dnešní návštěvu ministryně Šlechtová započala na brněnské pobočce Centra pro regionální rozvoj, do jejíž oblasti působnosti spadá celý Jihomoravský kraj. Zde si ministryně prohlédla pracoviště, které se přestěhovalo do nových prostor na přelomu roku 2015/2016. Od 1. ledna 2016 zde nově působí i Společný sekretariát pro program přeshraniční spolupráce INTERREG VA ČR – Rakousko. Podobně jako na pobočkách ve Zlíně a Olomouci, kam poté směřovala její návštěva, se i v Brně paní ministryně osobně setkala se zaměstnanci Centra.

Ministerstvo pro místní rozvoj je Řídicím orgánem Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a Centrum pro regionální rozvoj ČR se stará o jeho každodenní administraci. Jednou z hlavních činností je hodnocení projektových žádostí, předložených ve výzvách IROP, konzultace projektových záměrů a kontrola veřejných zakázek. Nedílnou součástí práce Centra je spolupráce s partnery v regionech, pořádání seminářů pro žadatele apod.

„Od půlky května jsou všechna pracoviště CRR plně funkční. S postupným rozšiřováním počtu zaměstnanců zvyšují pracoviště administrativní kapacitu potřebnou pro rostoucí počet projektů, které Centrum v IROP administruje,“ dodala Karla Šlechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…