Ministryně Valachová jednala se zástupci České středoškolské unie

31.03.2016 12:29

Ministryně Kateřina Valachová navázala spolupráci se zástupci České středoškolské unie. Reagovala na jejich otevřený dopis resortu. Společně se svými kolegy z MŠMT se včera sešla s předsedou a místopředsedy unie Štěpánem Kmentem, Lenkou Štěpánovou a Davidem Bouzou.

Ministryně Valachová jednala se zástupci České středoškolské unie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová

K diskutovaným tématům, na jejichž podobě by studenti rádi participovali svými připomínkami, patřilo stravování na středních školách ve vztahu ke školním jídelnám a připravované legislativě omezující prodej potravin a nápojů. Dále jednali o možnostech žákovské participace a občanského vzdělávání. Diskuse se nevyhnula zavedení matematiky jako povinného maturitního předmětu a funkci školského ombudsmana ve vztahu k šikaně.

Ministryně Valachová řekla, že resort pod jejím vedením stojí o aktivní dialog se zástupci studentů o tématech, která se jich bezprostředně dotýkají. Další jednání povedou k přípravě společných akcí, například kulatých stolů a konference zástupců unie z celé republiky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…