Ministryně školství navštíví tento pátek v rámci svých cest do regionů i Jihočeský kraj

01.10.2015 10:00

Kateřina Valachová se v rámci další ze svých pracovních cest po krajích bude zajímat především o odborné názory pedagogů, studentů a politiků, kteří mají oblast vzdělávání a sportu ve své gesci.

Ministryně školství navštíví tento pátek v rámci svých cest do regionů i Jihočeský kraj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Těší se na návštěvu Základní školy Pohůrecká, stejně jako do VOŠ, SPŠ automobilní a technické, kde bude diskutovat s pozvanými řediteli středních škol zejména o financování regionálního školství, státních maturitách i kariérním řádu. V Gymnáziu Česká 64 zahájí vernisáž věnovanou vzniku a vývoji tohoto Gymnázia.

"Prioritou debat v Jihočeském kraji je technické vzdělávání. Jde o jeden z mála regionů, kde převažuje poptávka po kvalitních, jazykově dobře vybavených absolventech zejména technických oborů. Vážím si toho, že kraj usiluje o motivaci ke studiu technických oborů speciálním programem zacíleným nejen na střední,ale už i základní školy s cílem propojit je s potenciálními zaměstnavateli, včetně těch zahraničních, tedy zejména německými a rakouskými. Duální vzdělávání je další priorita, na níž počítám, že  v Jihočeském kraji dojde v rámci diskuse s politickou reprezentací i pedagogy a studenty, "říká ministryně Valachová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…