Mladoboleslavská nemocnice udělala v Číně další krok ke zřízení centra tradiční čínské medicíny

15.09.2015 9:36

Ředitel Oblastní nemocnice Mladá Boleslav Luděk Kramář uzavřel během cesty delegace Středočeského kraje do partnerské čínské provincie Sečuán Memorandum o spolupráci s Přidruženou nemocnicí pro tradiční čínskou medicínu Sečuánské lékařské univerzity v Lu-čou. Dohoda otevírá možnosti široké spolupráce s čínskými odborníky a je dalším krokem k plánovanému vytvoření centra tradiční čínské medicíny v mladoboleslavské krajské nemocnici.

Mladoboleslavská nemocnice udělala v Číně další krok ke zřízení centra tradiční čínské medicíny
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

„Spolupráce bude zahrnovat studijní cesty čínských odborníků na tradiční čínskou medicínu k nám a naopak českých terapeutů do Sečuánu, vzdělávání našich odborníků v tradiční čínské medicíně a další formy výměny zkušeností,“ popsal podrobnosti dohody ředitel Luděk Kramář.  

Podle hejtmana Miloše Petery (ČSSD) je podpis memoranda dalším významným úspěchem cesty české delegace do Číny. „O zřízení centra tradiční české medicíny v některém ze zdravotnických zařízení Středočeského kraje usilujeme už delší dobu, protože si uvědomujeme, jaké úspěchy tato metoda má v tisícileté čínské historii lékařství, a především jaký je o tyto alternativní metody léčby zájem mezi českými pacienty.

Jsem rád, že k tomu jak vedení mladoboleslavské nemocnice, tak hlavně čínská strana přistoupily natolik konstruktivně, že jsme po několika schůzkách obou stran mohli uzavřít tento dokument, který existenci takového centra u nás zaštiťuje. Věřím, že stejně hladce proběhne i realizace projektu a že ze spolupráce českých a čínských odborníků budou mít prospěch čeští pacienti,“ konstatoval hejtman.  

Tradiční čínská medicína staví na hojném využívání lékařských bylin, na tisíciletí prověřených filozofických základech o rovnováze těla tvořeného protikladnými silami jing a jang a neinvazivních metodách léčky, jakými jsou akupunktura, akupresura či masáže.

Jednou z jejích klíčových částí je důraz na prevenci. Je rozšířena ve 173 zemích světa a právě provincie Sečuán je vyhlášena nejuznávanějšími odborníky. V mladoboleslavské nemocnici dostane centrum do vínku zhruba 300 m2 nevyužívaných prostor, kde by se měly rozvinout tři základní obory TCM – akupunktura, fyzikální terapie a interna tradiční čínské medicíny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…