Mobilní operátoři spojili síly proti hackerům

12.08.2013 21:21

„Jde o krok, který reaguje na útoky hackerů z jara letošního roku, ale v širším měřítku na neustálé pokusy zneužít kyberprostor k poškozování majetku nebo vlastnímu obohacení,“ říká prezidentka Asociace provozovatelů mobilních sítí (APMS) Michaela Renčínová.

Mobilní operátoři spojili síly proti hackerům
Foto: red
Popisek: High-endový smartphone Optimus G

Napadením serverů mobilních operátorů vyvrcholil letos začátkem března týden hackerských útoků na internetové stránky různých domácích institucí a zpravodajských webů. Šlo o takzvané DDoS útoky, kdy je server zahlcen množstvím požadavků a prakticky zkolabuje. Sice nemohou napáchat výrazné škody, přesto je hrozba kybernetických útoků vysoká a mobilní operátoři se touto problematikou chtějí vážně zabývat.

„Věříme, že pracovní skupina přijde s návrhy, jak společně ještě vylepšit systém obrany proti podobným útokům,“ doplňuje prezidentka APMS
 Jednotliví operátoři v minulých týdnech nominovali do nově vzniklé pracovní skupiny své odborné zástupce. Podle prezidentky APMS již proběhly první schůzky, které mají nastavit podmínky dlouhodobé spolupráce.

„Je to realita v internetovém světě. Určitě se nepodaří útokům zcela zabránit, ale to neznamená, že není dobré hledat nová řešení případné obrany. Poznatky z naší pracovní skupiny bychom pochopitelně chtěli nabídnout širší veřejnosti,“ uzavírá Michaela Renčínová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…