Monty Pythoni a Lakomá Barka oslaví stovku na prknech Městských divadel pražských

25.09.2013 19:05

Příští týden oslaví Městská divadla pražská hned dvoje kulatiny.

Monty Pythoni a Lakomá Barka oslaví stovku na prknech Městských divadel pražských
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

1. října se dočká své sté reprízy Monty Pythonův létající kabaret, jevištní podoba skečů slavné britské komediální skupiny. A hned 2. října oslaví stovku také rozverná pohádka Lakomá Barka. V divadlech ABC a Rokoko to v letošní sezoně nejsou zdaleka poslední kulaté reprízy.

Inscenace Monty Pythonův létající kabaret tvůrčí dvojice Petra Svojtky a Jiřího Janků měla v Divadle Rokoko premiéru v roce 2007 a během let si získala věrné diváky, pro něž se některé skeče staly doslova kultovními. „Spolupracovali jsme i s filmaři, kteří nám pomáhali dělat dotáčky a drobné animace. Jako základ nám sloužily texty, které vyšly knižně ve výborném překladu Petra Palouše. Nesnažili jsme se kopírovat Monty Pythony, ale snažili se domýšlet a rozvíjet,“ popisuje přípravu inscenace Petr Svojtka. Ten musel dokonce nedávno jako režisér zaskočit za nemocného herce v jedné z rolí. 100. reprízu Monty Pythonova létajícího kabaretu můžete vidět 1. října od 19 hodin v Divadle Rokoko.

Ve středu 2. října od 18 hodin se v Divadle ABC odehraje jubilejní 100. repríza Lakomé Barky, známého pohádkového příběhu Jana Wericha pro malé i velké. Jedná se o stou reprízu od doby, kdy se inscenace přenesla z kladenského divadla do Městských divadel pražských. Pohádka o nejlakomějších ze všech lakomých obyvatel vesnice Dejvice okouzluje jedinečným humorem, jazykovým vtipem i moudrostí. Půvabně pranýřuje nechvalně známé lidské vlastnosti, jakými jsou lakota, hamižnost a sobectví.

Další kulaté reprízy, tentokrát padesáté, oslaví 7. listopadu v divadlech ABC a Rokoko inscenace Král Lear a Důkaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…