Moravské zemské muzeum: Brněnský mamut slaví 90. narozeniny

23.04.2018 18:46

Moravské zemské muzeum zve k oslavě 90. narozenin mamuta, která se uskuteční v úterý 1. května 2018 v odpoledních a večerních hodinách v prostorách Pavilonu Anthropos.

Moravské zemské muzeum: Brněnský mamut slaví 90. narozeniny
Foto: mzm.cz
Popisek: Moravské zemské muzeum - logo

Model mamuta v životní velikosti byl veřejnosti představen v květnu roku 1928 na brněnském výstavišti, kde byla realizována největší výstavní akce mladé republiky meziválečného období - tzv. Výstava soudobé kultury. Výroba modelu mamuta v životní velikosti byla v březnu až květnu 1928 plně sponzorována firmou T. & A. Baťa ve Zlíně.

Letošním osmičkovým výročím si tak Moravské zemské muzeum nepřipomíná jen stoletou existenci československého státu, ale také 90. let od prvního představení brněnského mamuta široké veřejnosti, který se stal jedním z nepopiratelných symbolů města Brna.

Návštěvníci se ve slavnostní den budou moci zapojit do výtvarné dílny a vyzkoušet si tvorbu pravěkého umění, prohlédnout si vystavené mamutí stoličky a pomocí kamerové techniky nahlédnout do nitra mamuta, případně si za zvuků hry šamana na bubny prohlédnout expozice pavilonu. Večerní program nabídne hudební vystoupení přední české violoncellistky Doroty Barové, skupinové taneční vystoupení Baletní školy Baláž s výrazovým tancem na téma evoluce člověka či světelnou show s divadelními efekty u mamuta.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…