Moravskoslezská vědecká knihovna pokřtí audioknihy a ocení čtenáře

30.03.2022 13:30 | Tisková zpráva

Ve studovně Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě se bude 30. března ve 14:00 hodin konat křest dvou regionálních audioknih, které knihovna vydala.

Moravskoslezská vědecká knihovna pokřtí audioknihy a ocení čtenáře
Foto: MSVK
Popisek: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě

První z nich je nahrávka pohádek „O královně Života“ od Vojtěcha Martínka v podání Anny Cónové, druhou pak povídky „Jsme tady“ od Jana Balabána, které načetl František Strnad. Oceněni budou také nejlepší a nejvěrnější čtenáři. 

Ostravská vědecká knihovna vydává každým rokem jednu regionální audioknihu, určenou nevidomým a slabozrakým čtenářům. I když bývalo zvykem, že každé vydání doprovázel slavnostní křest, v předchozích dvou letech to nedovolila pandemická situace.

„Březen je v knihovnách tradičně oslavován jako měsíc knihy a čtenářů. Zdálo se nám tedy případné, že audioknihy vydané v letech 2020 a 2021 představíme veřejnosti právě v tomto měsíci. Zároveň jsme se rozhodli této příležitosti využít také k ocenění našich nejlepších a nejvěrnějších čtenářů,“ říká ředitelka knihovny Libuše Foberová.

Knihovna v loňském roce oslavila 70. výročí svého založení. Někteří čtenáři jí navštěvují téměř od samých počátků, a právě ty se rozhodla knihovna ocenit. Zároveň budou vyhodnoceni také čtyři nejlepší čtenáři roku 2021. 

Titul „Čtenář roku 2021“ převezme Kamila Mořkovská z Opavy, která si v loňském roce vypůjčila neuvěřitelných 301 knih. Kromě toho využívá i elektronické zdroje a navštěvuje kurz trénování paměti. „Díky nabídce titulů, které knihovna poskytuje, a díky operativnosti systému i zaměstnanců si mohu půjčovat stohy knih, což mě naplňuje obrovským uspokojením,“ sdělila Čtenářka roku 2021 Kamila Mořkovská.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy zahájily prodej oblíbené Jízdenky na léto

22:03 České dráhy zahájily prodej oblíbené Jízdenky na léto

České dráhy zahájily předprodej Jízdenky na léto. S touto speciální jízdenkou získají cestující jedi…