Moravskoslezský kraj: Odisky zdarma jsou pro Karvinsko stále k dispozici

03.07.2018 14:49

Moravskoslezský kraj se snaží zastavit úbytek lidí, se kterým se potýká oblast Karvinska. Nabídka bezplatného cestování hromadnou dopravou tak platí pro lidi, kteří se trvale usadili a pracují v Karviné, Havířově nebo Orlové. Karty ODIS kraj nabízí v rámci projektu Zaměstnanecká mobilita.

Moravskoslezský kraj: Odisky zdarma jsou pro Karvinsko stále k dispozici
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Snažíme se do těchto měst přilákat nové lidi. Aby tu začali plnohodnotně žít, pracovat a ideálně tu založili rodinu. Tento projekt má také v regionu udržet mladé lidi. Bezplatné cestování je jednou z motivací, aby u nás lidi zakotvili. Moravskoslezský kraj je dynamický region, který lidem nabízí nejen práci, ale i spoustu zábavy a krásných míst,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka a upozornil, že získat roční bezplatné jízdné mají zájemci možnost už jen do konce srpna, pak projekt končí.

„Odisku mohou získat lidé, kteří se přistěhovali do Karviné, Havířova a Orlové, taky absolventi denního studia střední nebo vysoké školy, kteří mají v těchto městech trvalé bydliště. Nabídka také platí pro zdravotníky, kteří v Karviné, Havířově nebo Orlové pracují ve zdravotnických zařízeních,“ řekl náměstek hejtmana Jakub Unucka a dodal, že kromě trvalého pobytu je další důležitou podmínkou být zaměstnaný, a to nejméně na poloviční úvazek.

Karta ODIS opravňuje držitele k cestování veřejnou osobní dopravou v rámci integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS.

Podrobné podmínky, požadavky a formulář žádosti o poskytnutí ODISky mohou všichni zájemci nalézt ZDE. Více informací poskytne Hana Šandová, e-mail ZDE, 731 653 527.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…