Moravskoslezský kraj: Přepravu pacientů zajistí moderní sanitky

13.01.2016 18:35

Deset nových sanitních vozů výrobní značky Ford Transit Custom představilo tento týden vedení nemocnice v Karviné-Ráji.

Moravskoslezský kraj: Přepravu pacientů zajistí moderní sanitky
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Sanitky budou zajišťovat přepravu pacientů nejen této nemocnice, ale i ostatních zdravotnických zařízení v Karviné, Orlové, Havířově, Bohumíně, Českém Těšíně a přilehlých obcích. Nové sanitky nabízejí větší komfort a umožní bezpečnější a pohodlnější přepravu pacientů. Financování aut za dvanáct a půl milionu korun bylo hrazeno z vlastních zdrojů, vozy dodala společnost AUTO IN s. r.o.

Dopravní zdravotnická služba NsP Karviná-Ráj má pět pracovišť v regionu, do nichž budou sanitky rozděleny takto: pracoviště Karviná má k dispozici tři vozy, Havířov má k dispozici rovněž tři vozy, Orlová a Bohumín obdrží po dvou vozidlech. Všechna vozidla budou zařazena do provozu v tomto měsíci.

"Vozový park našich zdravotnických zařízení vyžaduje průběžnou modernizaci, přinášející větší komfort pacientům i zdravotníkům. V loňském roce putovalo prvních šest nových sanitek do nemocnic ve Frýdku–Místku, Třinci, Opavě a v Krnově,“ říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Sanitky mají moderní vybavení, např. GPS pro sledování polohy vozidla, nosítka umožňující polohování pacienta, až v sedmi polohách, samostatné a nezávislé topení pro pacienty a jsou vybavena klimatizací.

„Nové sanitní vozy nahradí stávající stará a nevyhovující vozidla, z nichž některá mají najeto přes milion kilometrů a jejich technický stav je nevyhovující.  Jsme velmi rádi, že se podařilo moderní vozy vysoutěžit. Od nových aut si slibujeme nejen vyšší spolehlivost a nižší provozní náklady, ale především vyšší bezpečnost a pohodlí pro přepravované pacienty i posádku vozu,“ říká ředitel nemocnice Petr Kovařík.

Deset sanitek pro nemocnici v Karviné-Ráji bylo součástí centralizované zakázky na dodání šestnácti sanitek do pěti krajských nemocnic, kterou loni vyhlásila nemocnice ve Frýdku-Místku.

„Díky spojení poptávek našich zdravotnických zařízení a využíváním centralizovaných zakázek jsme schopni vygenerovat značné úspory při nákupech vybavení i služeb. Přínosem je i jednotná administrace sdružených zakázek, jak tomu bylo i v případě nákupu nových sanitek,“ dodává náměstek hejtmana MSK Jiří Martinek.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…