Moravskoslezský kraj: V metylovickém sanatoriu získají děti větší pohodlí

18.09.2017 20:10

Po rekonstrukci rehabilitačního oddělení má Odborný léčebný ústav Metylovice – Moravskoslezské sanatorium za sebou další modernizaci. Lůžkové oddělení má vybudováno nové sociální zázemí. Děti, které se v sanatoriu léčí, zdravotnický personál i učitelé tak získají větší komfort.

Moravskoslezský kraj: V metylovickém sanatoriu získají děti větší pohodlí
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Na tyto úpravy sanatoria, které je příspěvkovou organizací Moravskoslezského kraje, šlo z krajského rozpočtu 5,25 milionu korun.

„Léčebna disponuje 62 lůžky, z toho je 39 lůžek určeno pro samostatné děti bez doprovodu. Cílem této akce bylo vybudovat ve druhém patře lůžkové budovy z roku 1975 především nová sociální zařízení, jejichž současný stav již zcela nevyhovoval. V rámci stavby byly dále vybudovány 3 pokoje po 4 lůžkách s vlastním sociálním zázemím,“ uvedla náměstkyně ředitele pro ošetřovatelskou péči Odborného léčebného ústavu Metylovice Gabriela Rumíšková.

Dodala, že součástí rekonstrukce byly i dispoziční úpravy patra, došlo k přesunu učeben tak, aby mohly vzniknout i dvě toalety pro děti ve škole a v družině. „Přestavbou a vznikem nového sociálního zázemí bylo dosaženo většího komfortu léčících se dětí i zázemí pro lékaře a učitele. Změnami v dispozici pokojů a učeben se podařilo vytvořit prostředí pro děti s akutním onemocněním i personál ústavu odpovídající současným standardům,“ upřesnila náměstkyně ředitele.

„Jsem rád, že se metylovickému sanatoriu daří investovat do nového vybavení, pokračovat v rozvojových trendech tak, aby se pacientům dostávalo nejenom vysoce profesionální a kvalitní péče, ale aby se v tomto zařízení cítili dobře. To je důležité o to více, že se tady léčí děti,“ řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer s tím, že Moravskoslezský kraj za podpory evropských fondů v posledních letech poskytl léčebnému ústavu v Metylovicích mimo jiné téměř deset milionů korun na zateplení, přes 800 tisíc na úpravu parku, necelé dva miliony korun na rekonstrukci kotelny či dva miliony korun na rekonstrukci rehabilitace.

Odborný léčebný ústav v Metylovicích patří mezi unikátní pracoviště v Moravskoslezském kraji, které poskytuje péči dětem do 18 let s chorobami nervové, oběhové a dýchací soustavy či pohybového ústrojí. Má svou vlastní mateřskou a základní školu, je tu také ambulance praktického lékaře pro děti a dorost. Ústav prochází postupnou modernizací a dostavbou, jednotlivá oddělení jsou průběžně vybavována moderní lékařskou technikou.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…