Moravskoslezský kraj: Žáci navštívili krasobruslařské zákulisí

25.01.2017 9:07

Moravskoslezský kraj podpořil Mistrovství Evropy v krasobruslení, které odstartuje v Ostravě 25. ledna, částkou 7,5 milionů korun. Kromě řady doprovodných akcí kraj zprostředkoval také nevšední sportovní zážitek žákům základních a středních škol v regionu, které pozval na tréninky krasobruslařů.

Moravskoslezský kraj: Žáci navštívili krasobruslařské zákulisí
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Oslovili jsme zástupce základních a středních škol, zda by měli zájem podívat se, jak vlastně vypadá finální příprava sportovců před samotným šampionátem. Ovšem tak veliký zájem o pohled do zákulisí nás samotné překvapil,“ říká Stanislav Folwarczny, náměstek hejtmana pro školství s tím, že tréninky nakonec navštívilo přes dva tisíce žáků s pedagogickým doprovodem ze zhruba čtyř desítek škol v regionu. „Žáci si kromě sportovní podívané vyslechli při jednotlivých jízdách i profesionální komentáře a těší nás jejich kladné ohlasy. Myslím, že podobné akce mohou u mladých lidí zvýšit zájem o sport, a to nejen jako forma atraktivní podívané, ale především v jeho aktivním provozování,“ dodal náměstek Stanislav Folwarczny.

„Jsme moc rádi, že studenti mohli tuto akci bezplatně navštívit. Viděli jsme trénink tanečních párů a žen, velký úspěch měla také autogramiáda Tomáše Vernera,“ říká Věra Němečková, pedagožka Střední školy prof. Zdeňka Matějčka v Porubě.

Studenti a žáci obdrželi také vstupenky na samotný šampionát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…