Moravskoslezský kraj dává zelenou stážím studentů ve firmách

13.04.2017 8:32

Kraj finančně podpoří projekty malých a středních podniků v Moravskoslezském kraji, které zajistí žákům středních škol a studentům vysokých škol praxi ve svých firmách. Na realizaci pilotního programu kraj vyčlenil ze svého rozpočtu pro letošní rok tři miliony korun.

Moravskoslezský kraj dává zelenou stážím studentů ve firmách
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„I když se spolupráce středních škol a zaměstnavatelů v našem regionu prohlubuje, stále nám chybí řada řemeslníků a jejich nedostatek se zvyšuje. Cílem vyhlášeného dotačního programu je podpora uplatnění žáků a studentů na trhu práce v oborech, které jsou nejvíce žádané,“ říká Stanislav Folwarczny, náměstek hejtmana MSK pro školství. „Podniky mohou díky dotačnímu programu zajistit zájemcům stáže pod dohledem odborného mentora, což jim pomůže při získávání praktických dovedností i pracovních návyků,“ dodává náměstek.

Projekty mohou zájemci podávat od 15. 5. do 7. 7. tohoto roku, jejich realizace pak musí být zahájena od 1. 9. 2017 a ukončena 31. 12. 2018. Maximální výše dotace na jeden projekt je 300 tisíc korun, v rámci jednoho projektu je možné realizovat stáž až pro tři studenty. Podrobnosti naleznou zájemci na http://www.msk.cz/verejna_sprava/granty_vyhlasene.html

„Malé a střední podniky se stále potýkají s nedostatkem kvalifikovaných pracovních sil. Díky finanční podpoře kraje z tohoto programu mají zaměstnavatelé možnost vychovat si již v průběhu studia své budoucí zaměstnance,“ vysvětluje Jan Krkoška, náměstek hejtmana MSK pro regionální rozvoj a cestovní ruch s tím, že pokud se tento pilotní program osvědčí, kraj v něm bude v příštím roce pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…