Moravskoslezský kraj fandí atletům, finančně podpořil Zlatou tretru

22.05.2015 16:37

Po světovém hokejovém šampionátu se Moravskoslezský kraj chystá na další významnou sportovní událost roku – Zlatou tretru. Stejně jako v minulých letech se stal jedním z hlavních partnerů tohoto prestižního atletického mítinku a ze svého rozpočtu na jeho podporu vyčlenil 5 milionů korun.

Moravskoslezský kraj fandí atletům, finančně podpořil Zlatou tretru
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Zlaté tretry se každoročně účastní nejznámější atletické hvězdy a padlo tu již několik světových rekordů. Myslím, že i letos se máme na co těšit,“ uvedl moravskoslezský hejtman Miroslav Novák s tím, že Zlatá tretra zdaleka není jediným mezinárodním atletickým podnikem, kterému Moravskoslezský kraj věnuje svoji pozornost a finanční podporu. „Například Mistrovství světa v atletice do 17 let, které se konalo v Ostravě v roce 2007, Mistrovství Evropy v atletice do 23 let z roku 2011 anebo připravovaný Kontinentální pohár IAAF 2018, který je po olympijských hrách a mistrovství světa třetí nejvýznamnější atletickou soutěží na světě. Na podporu Kontinentálního poháru, elitní týmové soutěže, v níž jednou za čtyři roky proti sobě nastupují výběry jednotlivých světadílů, vyčlenil Moravskoslezský kraj patnáct milionů korun,“ upřesnil hejtman Miroslav Novák.

Dodal, že Moravskoslezský kraj má zájem na rozvoji sportu a sportovních aktivit. „Každoročně proto vyhlašujeme dotační program, který podporuje významné sportovní akce v celém našem regionu. Je pro nás důležité, aby se zlepšovaly podmínky pro sportovní aktivity nejen vrcholových sportovců, ale i amatérů, dětí a mládeže. Pro rok 2015 jsme na tyto účely zatím vyčlenili 10 milionů korun,“ řekl hejtman.

Náměstkyně hejtmana pro školství, mládež, sport a tělovýchovu Věra Palková doplnila, že z rozpočtu kraje pro rok 2015  získají sportovní kluby, organizace a tělovýchovné jednoty na podporu atletiky další více než 1 milion korun. „Podpoříme mimo jiné republikové finále Poháru Asociace školních sportovních klubů ČR v atletickém čtyřboji základních škol nebo účast mladých atletů na Hrách VII. Letní olympiády dětí a mládeže ČR a počítáme také s podporou účasti žáků opavského Mendelova gymnázia na Mistrovství světa školních atletických družstev, které se bude konat na přelomu června a července v Číně,“ vyjmenovala náměstkyně hejtmana Věra Palková. Podporu sportu považuje za důležitou mimo jiné i proto, že sport je nejlepší prevencí kriminality dětí a mládeže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.