Moravskoslezský kraj podepsal s univerzitou Memorandum o spolupráci a partnerství v sociální oblasti

02.06.2015 16:30

Dosavadní úspěšná spolupráce Moravskoslezského kraje s Fakultou sociálních studií Ostravské Univerzity dnes (2. 6. 2015) vyvrcholila podpisem Memoranda o spolupráci a partnerství v sociální oblasti.

Moravskoslezský kraj podepsal s univerzitou Memorandum o spolupráci a partnerství v sociální oblasti
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomír Recman a děkan Fakulty sociálních studií Ostravské Univerzity Oldřich Chytil

Dokument podepsali náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomír Recman a Oldřich Chytil, děkan Fakulty sociálních studií Ostravské Univerzity.

Kraj má schválen Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na léta 2015 – 2020 a jeho realizace patří mezi priority kraje. Proto má zájem, aby v sociálních službách pracovali lidé nejen fundovaní, ale rovněž odborně vzdělaní. Fakulta vychovává vysokoškolsky vzdělané odborníky pro sociální služby, kteří nacházejí uplatnění v oboru například na krajském úřadě, v příspěvkových organizacích zřízených krajem, na obecních úřadech či nestátních neziskových organizacích.

Kraj s fakultou spolupracuje od loňského roku mimo jiné na realizaci projektu Podpora sociálních služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK III. Projektem je podporována integrace osob žijících na území vyloučených lokalit pomocí poskytování sociálních služeb (například sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, odborné poradenství nebo terénní programy) v Odrách, Krnově, na Osoblažsku a Vítkovsku a prostřednictvím realizace komunitní práce v Bruntále, Frýdku-Místku a Ostravě.

„Díky dosavadní spolupráci při realizaci komunitní práce dochází k ideálnímu propojení teoretické a praktické úrovně sociální práce. Odborníci z fakulty metodicky vedou a podporují pracovníky, kteří působí přímo ve vyloučených lokalitách, kde mohou problémy lidí, kteří se ocitli v obtížných životních situacích, řešit na skutečně profesionální úrovni,“ říká náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomír Recman. Dodává, že podpis memoranda nyní vytváří prostor pro další komunikaci.

Obě strany se chtějí zaměřit na výměnu a využívání zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti se zaměřením na konzultační činnost, poradenství, vzdělávání, zpracování analýz a odborných studií, zpracování odborných expertíz, prosazování společných cílů a zájmů v rámci legislativního procesu i podporování společných projektů, zaměřených na sociální oblast a to v rámci finančních možností obou stran. Prioritou obou partnerů bude čerpání prostředků na společné projekty z fondů Evropské unie vyčleněných pro Českou republiku na období 2014-2020.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…