Moravskoslezský kraj podpoří oblastní destinační společnosti

17.03.2017 10:40

Rozvoj cestovního ruch v regionu podpoří kraj téměř pěti miliony korun. Krajští zastupitelé 16. 3. rozhodli o poskytnutí dotací destinačním společnostem, které podaly projekty do dotačního programu Podpora systému destinačního managementu turistických oblastí pro období 2017 – 2018.

Moravskoslezský kraj podpoří oblastní destinační společnosti
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Dotační program vyhlásil kraj letos v lednu „K vyhlášení nás vedla skutečnost, že v České republice stále nebyl a v dohledné době asi ani nebude přijat zákon o cestovním ruchu, který by garantoval financování ze státního rozpočtu, přestože cestovní ruch je důležitou oblastí, která má viditelný dopad na HDP. Bez finanční podpory nemohou destinační společnosti kvalitně propagovat Moravskoslezský kraj,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro cestovní ruch Jan Krkoška.

Kraj nyní díky dotačnímu programu podpoří celkem pět projektů destinačních společností. „Do poloviny příštího roku spatří díky dotacím světlo světa několik nových informačně-propagačních tiskovin, mediálních kampaní i famtripů pro cestovní kanceláře, které prodávají zájezdy do Moravskoslezského kraje,“ uvedl náměstek Jan Krkoška. Dodal, že finance poslouží také vzniku nových a rozvoji stávajících produktů cestovního ruchu.

Dotace pomohou destinačním managementů turistických oblastí Moravskoslezského kraje (Beskydy-Valašsko, Jeseníky-východ, Opavské Slezsko, Poodří - Moravské Kravařsko a Těšínské Slezsko), kterým pomohou zdokonalit služby, aby se návštěvníci v  regionu cítili co nejlépe a dostali maximum informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…