Moravskoslezský kraj podpořil mistrovství světa hasičů

19.08.2016 21:42

Přes 400 závodníků z řad profesionálních i dobrovolných hasičů z patnácti zemí světa dorazilo do Ostravy, aby se tu utkalo na mistrovství světa v požárním sportu.

Moravskoslezský kraj podpořil mistrovství světa hasičů
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Čtyřdenní šampionát, který začal ve středu 17. srpna, podpořil Moravskoslezský kraj 350 tisíci korunami. Slavnostního zahájení se zúčastnil hejtman Miroslav Novák.

Závody hlavních kategorií žen a mužů, které se původně měly odehrát v Turecku, a světová soutěž hasičských dorostenců a dorostenek s původním místem konání v Jižní Koreji, se uskuteční na dvou místech Ostravy: na Černé louce a na Městském stadionu ve Vítkovicích. Do Moravskoslezského kraje byly přesunuty kvůli problémům s bezpečností v Turecku, pořadatelé v Jižní Koreji organizaci nezvládli a pořádání soutěže se nakonec vzdali.

Českým hasičům se v mezinárodních soutěžích daří. Dorostenci budou v Ostravě obhajovat zlato. Ženy druhé a muži třetí místo z posledního mistrovství. Dorostenky by rády na medaili dosáhly po loňském čtvrtém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…