Moravskoslezský kraj pokračuje v elektronizaci veřejné správy

02.03.2017 20:36

Moravskoslezský kraj pokračuje v elektronizaci veřejné správy - v rozvoji, modernizaci a zvýšení dostupnosti komunikačních a informačních systémů a infrastruktury. Na realizaci rozsáhlého projektu umožňujícího efektivní „elektronické vládnutí“ v rámci korporace, tzn. krajského úřadu a příspěvkových organizací Moravskoslezského kraje, získal téměř 44milionovou dotaci z evropských fondů a státního rozpočtu.

Moravskoslezský kraj pokračuje v elektronizaci veřejné správy
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Projekt využívá Architekturu ICT Moravskoslezského kraje, která vznikla loni a slouží kraji ke standardizaci a řízení ICT v rámci celé korporace, rozšíření ICT služeb z krajského úřadu na 223 organizací a ze 700 zaměstnanců krajského úřadu až na 25 tisíc uživatelů z příspěvkových organizací.

„Další elektronizace umožní krajskému úřadu kvalitněji a efektivněji řídit rozsáhlou a složitou korporaci. Elektronické vedení agendy, komunikace s institucemi státní a veřejné správy v elektronické podobě také usnadňuje styk veřejnosti s úřady, občanům nebo podnikatelům šetří čas, zajistí větší otevřenost a transparentnost veřejné správy, efektivitu fungování úřadů a ušetří spoustu veřejných peněz. Jinými slovy - je to další využití moderních, chytrých technologií tak, aby život občanů v našem kraji byl příjemnější a levnější,“ vysvětlil hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Cílem projektu je zvýšení efektivity, standardizace, zajištění bezpečnosti a centralizace podpůrných informačních systémů. Přinese zřízení centrálního e-mailu pro celou krajskou korporaci, řešení správy identit a zálohování dat.

„Díky projektu budou všechna data krajské korporace spolehlivě zabezpečena, zálohována, bude je možné v případě potřeby také znovu obnovit,“ dodal ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Projekt „Rozvoj architektury ICT v Moravskoslezském kraji“ spolufinancuje Evropská unie prostřednictvím Evropského fondu pro regionální rozvoj (85%) a stát (MMR 5%). Moravskoslezský kraj tak navazuje na aktivity z minulého programovacího období Evropské unie 2007-2013, kdy vybudoval Technologické centrum kraje, provedl vnitřní integraci úřadu nebo digitalizoval knihovní fond paměťových institucí v kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…