Moravskoslezský kraj se bude prezentovat na veletrhu Holiday World Praha 2016

17.02.2016 22:13

Na jubilejním 25. ročníku veletrhu cestovního ruchu Holiday World Praha 2016, který se bude od 18. do 21. února konat na Výstavišti v pražských Holešovicích, se bude prezentovat také Moravskoslezský kraj.

Moravskoslezský kraj se bude prezentovat na veletrhu Holiday World Praha 2016
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Ve stánku číslo 535 na ploše 100 metrů čtverečních bude pro návštěvníky připraven zábavný program. K vidění bude například technický model boha Radegasta, který obdivovali i hosté mezinárodní světové výstavy EXPO 2015 v Miláně. Tento model vychází z předlohy objektu umístěného v průmyslovém areálu v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Přichystáno je golfové puttování a soutěže o zajímavé ceny. Malí návštěvníci si budou moci zahrát dětský golf.

V krajské expozici se zájemci dozvědí také informace o šesti turistických oblastech Moravskoslezského kraje a jejich aktuální nabídce turistických produktů nejen pro zimní, ale i jarní a letní sezónu. Kromě zábavy a nabídky turistických možností budou moci návštěvníci stánku ochutnat také regionální potraviny.

„Příroda, kultura, sport, technické památky, lázně, adrenalinové zážitky, výborná regionální kuchyně, kvalitní služby obecně lákají turisty do regionu. A Moravskoslezský kraj má co nabídnout návštěvníkům v kterémkoliv ročním období. Vyberou si zdatní sportovci, rodiny s dětmi i senioři. Chceme, aby se u nás všichni cítili dobře, rádi se vraceli a doporučili pobyt v regionu svým přátelům a známým,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro investice a cestovní ruch Ivan Strachoň. Upozornil na to, že vloni podle Českého statistického úřadu navštívilo Moravskoslezský kraj 775 061 hostů. „Jde o rekordní počet návštěvníků, který proti roku 2014 vzrostl o více než deset procent. Téměř 24 procent z tohoto počtu představovali zahraniční návštěvníci. Zajímavé jsou také informace o růstu počtu lázeňských hostů. V loňském roce navštívilo lázně v regionu přes 27 tisíc hostů,“ upřesnil náměstek hejtmana Ivan Strachoň.

První den konání veletrhu (18. 2.) se budou také slavnostně předávat ceny IV. ročníku prestižní internetové ankety Kraj mého srdce. Soutěž pořádá Redakce KAM po Česku a společnost INCHEBA Praha pod záštitou Asociace krajů ČR a Ministerstva pro místní rozvoj České republiky. „Moravskoslezský kraj se tradičně zapojuje do této ankety a odváží si domů ocenění. Věřím, že tomu tak bude i letos,“ řekl náměstek hejtmana Ivan Strachoň.

Více o Moravskoslezském kraji najdete na: www.msk.cz a na www.severnimorava.travel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …