Moravskoslezský kraj se může chystat na olympiádu

19.12.2015 7:34

Moravskoslezský kraj se může začít připravovat na olympijské léto. Smlouvu o podpoře vzniku Olympijského parku Ostrava 2016 v centru Ostravy, na který kraj poskytne desetimilionovou dotaci, dnes s předsedou Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem podepsal hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Moravskoslezský kraj se může chystat na olympiádu
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

„Jsem si jistý, že Olympijský park Ostrava 2016 bude velmi úspěšný. Moravskoslezský kraj a město Ostrava jsou místa sportu zaslíbená, jak dokazuje skvělá organizace a atmosféra při velkých akcích, jako bylo MS v hokeji, Zlatá tretra nebo zápasy tenisového Fed Cupu. Sport je tu vždy skvěle přijímán a je plnohodnotnou součástí zdejšího života,“ uvedl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. „Mohu slíbit, že Český olympijský výbor poskytne organizátorům veškerou podporu.“

Olympijský park Ostrava 2016 vyroste na několika místech v centru Ostravy v době konání olympijských her v Riu, tedy od 5. do 21. srpna 2016. Návštěvníkům park nabídne sportoviště, kemp i fanzonu s televizní megaobrazovkou. Připraveny budou soutěže, autogramiády, hudební produkce a další program.

„To, že je Ostrava významnou sportovní metropolí v mezinárodním měřítku, ukázalo už spolupořádání letošního hokejového mistrovství světa Ostrava. Olympijský park tuto skutečnost jen potvrdí. Věřím, že se podaří vytvořit místo, kde návštěvníci všech věkových kategorií načerpají nezapomenutelné zážitky a vychutnají si nejen atmosféru sportovních her, ale také specifický charakter Ostravska i kraje,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Dodává, že krajská dotace je určena na produkční a organizační zabezpečení roadshow, technické vybavení a doprovodný program.

Hlavním olympijským parkem se příští léto stane Olympijský park Rio-Lipno, který Český olympijský výbor organizuje spolu s Jihočeským krajem v okolí Lipenské přehrady. Další parky pak vzniknou kromě Ostravy i v Plzni a Pardubicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…