Moravskoslezský kraj vydal čtvrtý díl kuchařky regionálních specialit

26.12.2014 19:04

Čtvrtou kuchařku krajových specialit pokřtil v prosinci náměstek moravskoslezského hejtmana pro investice a cestovní ruch Ivan Strachoň. Kuchařka, vydaná v nákladu dvanácti a půl tisíce kusů, je sestavena z receptů zaslaných do 4. ročníku kulinářské soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko.

Moravskoslezský kraj vydal čtvrtý díl kuchařky regionálních specialit
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Moravskoslezský kraj spustil počátkem roku 2011 projekt s názvem Jak šmakuje Moravskoslezsko. Jeho cílem bylo znovu objevit moravskoslezské speciality z kuchyní našich babiček a vrátit je zpět na jídelní lístky místních restaurací.

V letošním roce se konal již čtvrtý ročník kulinářské soutěže. Projekt si získal mnoho příznivců u nejširší veřejnosti. Dokazuje to i počet zaslaných receptů do letošní soutěže - poprvé byla pokořena hranice 100 receptů. „Celkově jsme letos v kulinářské soutěži obdrželi 100 krásných receptů. Pár minut po uzavření soutěže dorazil ještě jeden recept, který, přestože nemohl být podle platných pravidel hodnocen v rámci soutěže, jsme v letošní kuchařce uveřejnili,“ vysvětlil náměstek hejtmana Ivan Strachoň, proč se v názvu kuchařky uvádí 100 + 1 receptů.

Všechny soutěžní recepty hodnotili šéfkuchaři, kteří na projektu dlouhodobě spolupracují - Roman Bielesz a Karel Mathias. Ten do kuchařky navíc přispěl svými tipy na vylepšení receptů.

Za nejlepší a nejzajímavější recept byl vybrán „Svojski placek“ od paní Evy Zajacové. Tuto specialitu mohli ochutnat i návštěvníci tradičního gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko, který se konal letos v červenci v Trojhalí na Nové Karolině v Ostravě v rámci hudebního festivalu Colours of Ostrava. „I letos se nám podařilo dodržet myšlenku putovního gastrofestivalu, a tak jsme po dvou realizacích na Hukvaldech a jedné v Bruntále představili náš projekt i v Ostravě,“ připomněl náměstek hejtmana Ivan Strachoň.

Čtvrtý díl kuchařky „Jak šmakuje Moravskoslezsko“ je neprodejný, zájemci ho mohou získat na akcích Moravskoslezského kraje, veletrzích cestovního ruchu v Brně, Bratislavě, Praze a Ostravě nebo ho vyhrát v soutěžích na www.facebook.com/jaksmakujemoravskoslezsko, které Moravskoslezský kraj připravuje. Kuchařka bude volně ke stažení i na webových stránkách www.jaksmakuje.cz. Její vydání bylo spolufinancováno Evropskou unií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…