Moravskoslezský kraj zve návštěvníky na lázeňskou relaxaci a výtečnou gastronomii

17.01.2014 11:20

Moravskoslezský kraj ve spolupráci se třemi partnerskými moravskými kraji (Jihomoravským, Olomouckým a Zlínským) vydal nového turistického průvodce. Publikace s názvem „Lázně s chutí Moravy a Slezska“ nabízí přehled lázeňských míst nejen v Moravskoslezském kraji, ale také v krajích partnerských, a zve návštěvníky k ochutnávce tradičních krajových specialit. Lázeňský průvodce bude prezentován na  veletrhu GO a REGIONTOUR 2014, který se koná od 16. do 19. ledna na výstavišti v Brně.

Moravskoslezský kraj zve návštěvníky na lázeňskou relaxaci a výtečnou gastronomii
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Průvodce popisuje kromě lázeňských míst a gastronomických specialit také doplňkové aktivity k trávení volného času, součástí publikace jsou rovněž mapy.

Lázeňská publikace je dostupná v češtině, angličtině, němčině, polštině, ruštině a italštině. Předpokládané náklady na realizaci projektu čtyř moravských krajů činí maximálně 1 milion korun, jednotlivé kraje se na úhradě podílí rovným dílem. Publikace je pro veřejnost dostupná na Krajském úřadě Moravskoslezského kraje a ve vybraných turistických informačních centrech.

V rámci veletrhu cestovního ruchu GO a Regiontour se bude 16. ledna konat také tisková konference čtyř moravských krajů za účasti hejtmanů a náměstků hejtmanů. Na ní bude průvodce „Lázně s chutí Moravy a Slezska“ oficiálně představen.

„Tímto bych rád pozval milovníky relaxace nejen k návštěvě unikátních lázeňských míst v Moravskoslezském kraji, ale také na veletrh GO a REGIONTOUR 2014 do pavilonu P (stánky č. 103 a 104), kde je připravena expozice Moravskoslezského kraje. K vidění tu bude šest soutěžních interaktivních stanovišť znázorňujících turistické oblasti Moravskoslezského kraje, která potěší děti i dospělé. Bude možné zahrát si hokej a připomenout si tak blížící se Mistrovství světa v ledním hokeji 2015, jež se bude konat v Ostravě. Připraveny budou i ochutnávky Štramberských uší a jiných moravskoslezských specialit z projektu Jak šmakuje Moravskoslezsko, v jehož rámci byl vydán již třetí díl oblíbené kuchařky,“ doplnil náměstek hejtmana pro investice a cestovní ruch Ivan Strachoň.

Další informace o cestovním ruchu v Moravskoslezském kraji najdete na webových stránkách  www.msregion.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…