Moravskoslezští radní navštívili Fulnek. Seznámili se s plány rekonstrukce Knurrova paláce

26.03.2016 21:40

Krajští radní po výjezdním zasedání v Krnově zamířili do další části regionu. Pravidelné jednání se tentokrát konalo ve Fulneku. Radní se setkali s vedením města, zástupci místních firem i vedoucími spolků.

Moravskoslezští radní navštívili Fulnek. Seznámili se s plány rekonstrukce Knurrova paláce
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„S radními v našem regionu se scházíme už čtvrtým rokem a nasloucháme jejich problémům, které se snažíme - pokud je to v našich silách - společně řešit. Radní Fulneku nás na společném jednání seznámili mimo jiné se svými plány na rekonstrukci Knurrova paláce, který patřil v minulosti Moravskoslezskému kraji a sloužil jako dětský domov. Dohodli jsme se, že se pokusíme nalézt volné zdroje, abychom se do rekonstrukce objektu zapojili,“  sdělil Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Do oblasti Novojičínska byla v období let 2014 až 2015 investována zhruba miliarda korun. Největší částka plynula do dopravy (zhruba 830 milionů korun). V letech 2016 až 2019 jsou plánovány další investice ve výši přibližně 300 milionů korun.

Celkovou rekonstrukcí za zhruba 30 milionů korun by měl projít památník J. A. Komenského ve Fulneku. „Finance na opravy bychom chtěli získat z Integrovaného regionálního operačního programu. Evropské peníze by pokryly 85 procent, 5 procent by bylo hrazeno ze státního rozpočtu a zbývajících deset procent by dofinancoval kraj,“ sdělil hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák s tím, že doufá, že předložený projekt „Památník J. A. Komenského ve Fulneku – živé muzeum“ v dotačním programu, určeném pro národní kulturní památky a památky UNESCO, uspěje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…