Most přes Jizeru v Železném Brodě začne řidičům sloužit od pátku večer

16.10.2015 16:18

Po více než půlroční rekonstrukci začne v pátek 16. října, od 18:00 hodin, řidičům sloužit nový most přes řeku Jizeru v Železném Brodě. Provoz bude obnoven v režimu předčasného užívání a bude prozatím sloužit pouze pro automobilovou a autobusovou dopravu. Uzávěra a objízdné trasy pro nákladní dopravu platí i nadále.

Most přes Jizeru v Železném Brodě začne řidičům sloužit od pátku večer
Foto: regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz
Popisek: Krajský úřad Libereckého kraje

Stavební práce v Železném Brodě ale ještě nekončí. Obě nábřeží, Jiráskovo i Obránců míru, v úseku od Malého náměstí k mostu budou nadále uzavřena. Otevření pro veškerou, tedy i nákladní dopravu, proběhne do konce října 2015. V sobotu 17. 10. budou zahájeny práce na demontáži provizorního mostu, a ten proto bude pro dopravu uzavřen. Autobusová doprava dle původních jízdních řádů bude zahájena od soboty 17. 10., od půlnoci.

Příští čtvrtek-pátek bude částečně omezen provoz kvůli frézování a pokládce předpolí mostu u Jiráskova nábřeží (semilská strana mostu) – semaforová souprava. V tomto termínu pravděpodobně proběhne pokládka na městských komunikacích (to závisí na dokončení přípravy – obruby – městem. Motoristé musí ještě v následujících dnech počítat s omezením kvůli pokládce asfaltu v křižovatce za mostem směrem k autobusovému nádraží.

Původní most, jedna z nejvíce vytížených komunikací na Jablonecku, byl po více jak 70 letech v havarijním stavu, na kterém se podepsala i velká voda. Jeho rekonstrukce výrazně zkomplikovala dopravu ve městě. V souvislosti se spuštěním provozu dojde ke změnám ve veřejné dopravě, více na webu: http://www.iidol.cz/aktuality/710:ukonceni-uzavirky-mostu-v-zeleznem-brode.html.

Stavba přišla na více než 24 mil. Kč a Liberecký kraj na ni získal dotaci z Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…