Motorkářská 500 mil Bohemia poprvé v Čechách

16.08.2013 14:09

Více než stovka motorek Harley Davidson se sjede v neděli 18. srpna 2013 na nádvoří Plzeňského Prazdroje Motorkáři za sebou budou mít 24 hodinovou jízdu „500 mil Bohemia“, tj. 805 km po vybrané trase v Čechách. Nejedná se o závod, účelem je projet danou etapu ve stanoveném časovém rozmezí. Svou jízdu motorkáři ukončí právě v areálu Plzeňského Prazdroje, kde uhasí žízeň nealkoholickým pivem Birell. Akce je přístupná široké veřejnosti.

Motorkářská 500 mil Bohemia poprvé v Čechách
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

Motorky nejrůznějších značek ze západních Čech se do Plzně pravidelně sjíždějí dvakrát ročně na 1. máje a na svátek sv. Václava, aby společně zahájily a ukončily sezonu. Letos k těmto setkáním přibude ještě další, a to setkání známých Harley Davidson - u příležitosti „500 mil Bohemia“. Motorky mezi sebou nezávodí, ale naopak společně projíždějí předem stanovenou trasou v délce 500 mil, a to vše během 24 hodin.

První motorky do Plzně dorazí pravděpodobně již kolem 9 hodiny ráno, nejvíce jich však přijede mezi 11 a 14 hodinou. Účastníci „500 mil Bohemia“ nemusí být v žádném klubu, ani nemusí mít žádné členství – jedinou podmínkou je být jezdcem vlastní motorky Harley Davidson/Buell.

Aby organizátoři předešli závodění, budou otevírat stanoviště v určitém časovém rozmezí dle itineráře, tj. ten, kdo přijede dříve, bude muset na kolegy čekat, naopak opozdilci už v jízdě nepokračují. Na každém stanovišti dostanou jezdci další itinerář, který je dovede k následujícímu kontrolnímu bodu.

První ročník 24hodinové jízdy motocyklů bude ukončen právě na nádvoří Plzeňského Prazdroje. V restauraci Na Spilce na nádvoří bude pro všechny zúčastněné nachystán oběd a nealkoholické pivo Birell.

„Ne každý den se sejde tolik motorek Harley Davidson na jednom místě, a proto nás velice těší, že svou spanilou jízdu ukončí právě u nás v pivovaru. Pro jezdce jsme připravili nealkoholické pivo Birell, abychom si společně připomněli, že za volant, resp. za řídítka alkohol nepatří“, říká Tomáš Raboch ze společnosti Plzeňský Prazdroj.

Více informací o závodu a jeho průběhu naleznete na www.500mil.cz.

S celkovým prodejem téměř 9,9 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2012 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.

Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.

SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, se 70 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuine Draft a Grolsch, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Austrálie) nebo Tyskie (Polsko).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…