Muglinovská ulice v Ostravě se začala rekonstruovat

20.05.2015 8:11

Motoristé, kteří jezdí po silnici č. II/647 v Ostravě, se dočkají kvalitnější komunikace. V pondělí 18. května se totiž začala rekonstruovat a modernizovat Muglinovská ulice. Rekonstrukce s předpokládanými náklady ve výši 19, 1 milionu korun včetně DPH, hrazených z Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko, by měla být ukončena 26. června 2015 v závislosti na klimatických podmínkách.

Muglinovská ulice v Ostravě se začala rekonstruovat
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Rekonstruovat a modernizovat se bude 1,5kilometrový úsek Muglinovské ulice mezi křižovatkou se Sokolskou třídou (silnice I/58) a křižovatkou s ulicemi Bohumínskou (silnice č. II/477) a Orlovskou (silnice č. II/470). Stavba bude prováděna za částečného omezení dopravy s využitím jednotlivých jízdních pruhů této komunikace. Po celou dobu bude umožněn průjezd vozidlům IZS, vozidlům zajišťujícím obsluhu tohoto území a lidem, kteří v této části města bydlí.

V rámci rekonstrukce budou upraveny silniční obruby, odvodnění komunikace, uskuteční se také rekonstrukce autobusových a trolejbusových zálivů včetně modernizace mostu ev. č. 647-046 přes řeku Ostravici. Na tomto úseku komunikace budou lokálně sanovány podkladní vrstvy a položen asfaltový povrch. Zřízeno bude také vodorovné dopravní značení.

Vozovka je v současnosti ve špatném technickém stavu. Jsem přesvědčen o tom, že i přes nemalé finanční náklady a nepohodlí občanů po dobu rekonstrukce jde o důležitou stavbu, která odstraní problém a zvýší komfort cestování,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro dopravu a životní prostředí Daniel Havlík. Požádal řidiče o maximální pozornost při průjezdu stavbou a poděkoval jim za trpělivost.

Stavbu připravila Správa silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK), jejím zhotovitelem je akciová společnost EUROVIA CS.

Harmonogram dopravních omezení:

18. 5. – 26. 5. 2015 doprava bude vedena pouze v rychlých pruzích

27. 5. – 30. 5. 2015 doprava bude vedena pouze v pomalých pruzích

31. 5. – 8. 6. 2015   doprava bude vedena pouze v rychlých pruzích

9. 6. – 14. 6. 2015  doprava bude vedena pouze v pomalých pruzích

14. 6 – 25. 6. 2015  doprava bude vedena v obou jízdních pruzích s částečným omezením v místě rekonstruovaných zastávek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…