Multilaterační systém společnosti ERA pokryje vzdušný prostor Tádžikistánu

09.08.2012 21:20

Multilaterační přehledový systém (WAM – Wide Area Multilateration) vyráběný společností ERA a.s. (dále jen ERA) rozšiřuje oblast sledování leteckého provozu v Tádžikistánu.

Multilaterační systém společnosti ERA pokryje vzdušný prostor Tádžikistánu
Foto: acr.army.cr
Popisek: JAS-39 Gripen vzdušných sil ČR

Oznámil to tamní poskytovatel letových navigačních služeb, společnost Tadjikaeronavigation. Český přehledový systém bude použit ke sledování vzdušného prostoru v regionu hlavního města Tádžikistánu Dušanbe.

Původním záměrem společnosti Tadjikaeronavigation bylo pokrytí vzdušného prostoru sekundární sledovací technologií, která měla obsáhnout celé území státu. Sekundární radary představují ale v převážně horském tádžickém terénu velmi nákladné a nevýkonné řešení, které nesnese srovnání se sledovacími systémy nové generace.

V roce 2010 proto společnost Tadjikaeronavigation odstartovala program multilateračních systémů, které mají postupně pokrýt celý tádžický letový prostor.

Počáteční fáze programu už má za sebou první úspěšný rok – technologií WAM se podařilo pokrýt severní část tádžického území s centrem ve městě Chúdžand. „Právě tady, na území s extrémně náročným terénem, prokázal přehledový systém od společnosti ERA výborné schopnosti, proto jsme ji vybrali jako dodavatele dalších systémů WAM. To byl pro nás klíčový faktor,“ říká Anvar Machsudov, generální ředitel firmy Tadjikaeronavigation.

Smlouvu na realizaci druhé fáze projektu podepsaly společnosti Tadjikaeronavigation a ERA letos v červenci. Zahrnuje ujednání o dodávkách systémů WAM pro sledování vzdušného prostoru nad jižní částí tádžického území.  Zařízení z pardubické firmy umožní zprostředkovat řízení leteckého provozu kompletní informace o situaci pro lety na jih od hlavního města a také přibližovací data pro mezinárodní letiště ve městech Dušanbe, Kurgonteppa (dříve Kurgan Tjube ) a Kuldžab.

„Kontrakt staví na úspěšném nasazení technologií WAM na severu Tádžikistánu“, říká generální ředitel ERA Vladislav Hofman, „a nás samozřejmě těší, že si společnost Tadjikaeronavigation vybrala pro pokračování modernizačního programu právě naši firmu.“

O společnosti ERA a.s.

Společnost ERA a.s., která je od roku 2011 ze 100 % vlastněná skupinou OMNIPOL a.s., je průkopníkem a předním dodavatelem řešení dohledu a sledování letů další generace pro řízení letového provozu, armádní a bezpečnostní složky a letištní provozy. Díky osvědčeným technologiím multilaterace a ADS-B nabízejícím výkonná a spolehlivá dohledová řešení má společnost více než 100 zákazníků z řad letišť, řízení letového provozu a vojenských složek v USA, Evropě, na Středním Východě, v Africe, Jižní Americe a Asii.

Další informace o společnosti ERA jsou k dispozici na internetové adrese www.era.aero.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…