Museum Kampa uctí památku Milady Horákové pochodem k Vltavě

25.06.2016 10:20

Zapálit svíčku a uctít tak památku ženy - bojovnice za demokratické hodnoty, má za cíl pietní setkání nazvané Světla pro památku, které se v pondělí 27. června od 20:30 uskuteční na nádvoří Musea Kampa. V tento den si totiž připomínáme 66. výročí smrti Milady Horákové.

Museum Kampa uctí památku Milady Horákové pochodem k Vltavě
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Milada Horáková popravená v roce 1950

Účastníci tohoto pietního večera budou moci na místě získat pamětní stužku a svíčku. Z nádvoří Musea Kampa se následně vydá pochod směrem k Vltavě, kde na památku Milady Horákové a všech obětí komunismu, lidé ze svíček vytvoří světelný obrazec.

„Je nutné si naši historii neustále připomínat. Milada Horáková se svoji neústupnou obhajobou svobody a demokratických hodnot stala symbolem odporu proti komunistickému teroru,“ uvedl k tomu člen správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových Jiří Pospíšil.

Světla pro památku ale vzplanou kdekoliv, kde si někdo vzpomene. Na mnoha místech v Česku, a také po světě. Zapojit se může každý, třeba u sebe doma. Spojovat nás bude společná myšlenka, společné povědomí o tom, že památku nejde zadusit.

Tato událost je součástí kampaně "Jdu s hlavou vztyčenou"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…