Myslivecké slavnosti v Národním zemědělském muzeu

16.10.2015 8:37

Ukázky loveckého troubení, vábení zvěře, sokolnictví a také přednášky jsou na programu Mysliveckých slavností, které se v sobotu 17. října 2015 od 10 do 16 hodin konají v Národním zemědělském muzeu (NZM) Praha. Pro všechny přátele lesa a myslivosti je připraven i doprovodný program. Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a starosty Městské části Praha 7 Jana Čižinského.

Myslivecké slavnosti v Národním zemědělském muzeu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

„Myslivost a lesní hospodářství je důležitou součástí expozic Národního zemědělského muzea. Plně se mu věnuje jedna z poboček muzea, a to zámek Ohrada u Hluboké nad Vltavou. Rozhodli jsme se přenést část mysliveckých tradic i do Prahy. V sobotu proto můžeme v našem muzeu na Letné přivítat všechny, kteří se o myslivost zajímají,“ řekl generální ředitel NZM Praha Milan Půček.

Zájemce o myslivecké tradice zřejmě zaujme ukázka loveckého troubení, vábení zvěře a široká nabídka lesnických a mysliveckých potřeb od specializovaných prodejců. Nebude chybět ani myslivecká kynologie, řada přednášek, včetně té o afrických výpravách českého odborníka v oblasti lesnictví Adolfa Schwarzenberga, a také laserová střelnice pro veřejnost. Děti i dospělí budou moci sledovat lovecké psy a dravce, kteří předvedou své schopnosti.

Doprovodný kulturní program zajistí dudácká muzika Bedrník. Po celou dobu konání akce budou pro návštěvníky připraveny i ochutnávky klasických mysliveckých specialit.

Návštěvníci Mysliveckých slavností mohou zhlédnout i stálé expozice a výstavy v prostorách NZM včetně tematicky blízké expozice Les – příběhy stromů a lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…