NKÚ: Návštěva Běloruské delegace

08.09.2015 19:44

Dne 7. září 2015 se v sídle NKÚ konalo setkání zástupců Ministerstva ekonomiky, Výkonného výboru města Minsk, vzdělávacích institucí a nevládních organizací Běloruské republiky a Transparency International ČR s viceprezidentkou NKÚ a dalšími představiteli úřadu.

NKÚ: Návštěva Běloruské delegace
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Zástupci Běloruské republiky navštívili Českou republiku v rámci ročního projektu Transparency International ČR zaměřeného na prosazování protikorupčních mechanismů ve státní správě, který je financovaný z Programu transformační spolupráce Ministerstva zahraničních věcí.

Témata jednání a diskuzí se týkala postavení a činnosti NKÚ, etického kodexu a etického jednání zaměstnanců NKÚ, metod prevence korupce v kontrole, transparentnosti, zodpovědnosti a využití otevřených dat v činnosti NKÚ. Hosté byli blíže seznámeni s pravomocemi NKÚ při kontrolách, s rozsahem kontrolní činnosti a doporučeními vzešlými z kontroly provedené NKÚ a německým Spolkovým účetním dvorem na téma zadávání veřejných zakázek a prevence korupce.

Běloruská delegace byla také informována o důvodu vzniku, činnosti a cílech pracovní skupiny EUROSAI pro audit a etiku, jejímž členem je NKÚ. Hosté se dozvěděli rovněž o působení NKÚ v rámci prevence korupce, a to jak na národní, tak na mezinárodní úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…