NKÚ: Vyjádření k reportáži o právních službách na Ministerstvu dopravy

20.04.2019 16:10

Nejvyšší kontrolní úřad nesouhlasí s vyzněním reportáže TV Prima ze dne 15. dubna 2019 k tématu smluv na právní služby pro Ministerstvo dopravy a jemu podřízených organizací.

NKÚ: Vyjádření k reportáži o právních službách na Ministerstvu dopravy
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Nejvyšší kontrolní úřad nehodnotí konkrétní ministry v době, kdy ještě nejsou uvedeni do své funkce. Hodnotí činnost kontrolované instituce za určité období a zajímají ho její výsledky. NKÚ věří, že k posunu výsledků kontroly v reportáži TV Prima došlo jen díky nedopatření.

V kontrole 12/31 (ZDE), která se věnovala mimo jiné právním službám na ŘSD, NKÚ netvrdil, že současný kandidát na ministra dopravy je za situaci osobně zodpovědný. Vývoj resortu dopravy samozřejmě kontroloři v budoucnu objektivně a s odstupem zhodnotí.

NKÚ prověřil v kontrole 12/31 hospodaření Ředitelství silnic a dálnic v letech 2010 až 2013. Z kontroly vyplynulo, že v dané době výrazně vzrostly náklady na právní služby a kontroloři také upozornili, za jaké služby ŘSD platilo právní odborníky. O tomto NKÚ informoval. Více informací o kontrole najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…