NP České Švýcarsko: Nezodpovědní návštěvníci způsobili požár

20.07.2018 22:22

Požár lesa na Smrkovém kopci, zhruba 800 metrů severozápadně od Pravčické brány při hranici s Národním parkem Saské Švýcarsko, způsobili nezodpovědní návštěvníci.

NP České Švýcarsko: Nezodpovědní návštěvníci způsobili požár
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

Ti podle všech náznaků hodlali opékat buřty v klidovém území národního parku a rozdělali otevřený oheň v lese, přímo na hrabance. Oheň se odtud rozšířil na plochu zhruba 150 čtverečních metrů.

Požár odhalili a ohlásili pracovníci správy parku dne 17. června v ranních hodinách. Následné hasební práce, do kterých kromě českých hasičů byli zapojeni i hasiči z Německa, trvaly 9 hodin a hašení bylo kvůli odlehlosti a nepřístupnosti místa možné provádět pouze pěšími hasiči za podpory vrtulníku, který shazoval na požářiště vodu.

V následných dnech pracovníci národního parku na požářiště nepřetržitě sledují a nosí vodu, kterou prolévají rozličná místa, ze kterých by se požár mohl případně obnovit.

V Národním parku České Švýcarsko se v letošním roce jedná o druhý požár. V sousedním Národním parku Saské Švýcarsko letos hořelo dokonce již dvanáctkrát. Správa Národního parku České Švýcarsko apeluje na všechny návštěvníky území, aby se za současného sucha chovali obzvlášť zodpovědně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…