NP České Švýcarsko: Požár lesa u Vlčí Hory si vyžádal dvojí výjezd hasičů

25.09.2018 21:54

U požáru nedaleko skalního útvaru Milenci u Vlčí Hory na Krásnolipsku zasahovali hasiči nadvakrát. Poprvé v pátek večer, kdy byl ohlášen požár na rozloze zhruba 20 arů. Po uhašení požáru byla plocha periodicky sledována pracovníky správy parku.

NP České Švýcarsko: Požár lesa u Vlčí Hory si vyžádal dvojí výjezd hasičů
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

V sobotu dopoledne obyvatelka nedaleké nemovitosti během vycházky narazila na místo, kde se oheň opět rozhořel a kontaktovala pracovníky správy národního parku. Pracovníci stráže přírody po vyhodnocení situace rozhodli o opětovném přivolání hasičů, kteří zahoření uhasili.

Příčina pátečního požáru je neznámá, vzhledem ke skutečnosti, že ve dnech před jeho vznikem nebyly zaznamenány v oblasti žádné bouřky či blesky, předpokládá správa parku vliv člověka. Správa národního parku vyzývá návštěvníky, aby v lesích nekouřili ani nerozdělávali otevřené ohně. Navzdory deštivému počasí současných dní je lesní hrabanka stále suchá a požární nebezpečí nadále vysoké.

Správa Národního parku České Švýcarsko děkuje všem jednotkám hasičů a všem dalším osobám, které se na hašení požáru podílely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…