NP Podyjí: Claryho stezka je po dvou měsících opět průchodná

22.02.2015 13:12

Lesníkům se podařilo zprůchodnit další značenou trasu uzavřenou od prosincové ledové kalamity. Na Vranovsku se nyní můžete vydat Claryho stezkou ke Claryho kříži. Uzavřené ale stále zůstávají kratší úseky na Felicitině okruhu a odbočka k Halamaškově vyhlídce. Téměř všechny značené cesty jsou tak v národním parku s opatrností průchodné. Návštěvníci by ale stále měli dávat pozor na uvolněné větve v korunách stromů. Při silnějším větru také mohou padat i poškozené stromy.

NP Podyjí: Claryho stezka je po dvou měsících opět průchodná
Foto: Národní park Podyjí
Popisek: Národní park Podyjí

Seznam neprůchodných cest:

1. Felicitin okruh na Vranovsku (červená stezka pro pěší)
2. Odbočka k Halamaškově vyhlídce ve Vranovském lesoparku

Na rakouské straně řeky v Národním parku Thayatal je stále zavřená část páteřní červeně značené trasy podél Dyje Thayatalweg. Lidé by tak neměli plánovat přechod mezi zříceninou Kaja a Hardegem. Více informací…

Silná ledovka Podyjí zasáhla v prosinci minulého roku. Nejvíce poškodila střední a západní část národního parku. „Zasaženo bylo zhruba 10 500 m3 dřevin. Polovina z tohoto množství leží v bezzásahových oblastech. Ledovka ale otevřela i prostor pro samovolné přírodní procesy a společenstva, kterým takto zasažená stanoviště vyhovují. Je to příležitost i pro odborníky a návštěvníky sledovat procesy přirozené obnovy v „přímém přenosu“, uvedl vedoucí odboru péče o les Správy Národního parku Podyjí Petr Vančura. Pořád je ale podle něj nutné dbát na bezpečnost. Vyčištění cest od větví zachycených v korunách stromů stále není dokončeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…