NP Šumava: Školáci dorazili na Ladronku

14.06.2013 12:53

Více než třicítka tříd ze základních škol dorazila na pražskou Ladronku, aby absolvovala vzdělávací program, který pro ně připravili strážci Národního parku Šumava na pozvání Městské části Praha 6.

NP Šumava: Školáci dorazili na Ladronku
Foto: red
Popisek: Junior Ranger na Ladronce

Děti se dozvěděly základní informace o národním parku i o práci parkových strážců. Velkému zájmu dětí i jejich učitelek se těšil koutek s dvaceti živými stromky ze srnské lesní školky, které se v lesích parku vysazují. Děti se naučily stromy určit a dostaly pozvánku na veřejné sázení, které se v Srní a na Modravě koná příští sobotu.

,,Na Šumavu jezdím pravidelně a jsem ráda, že park věnuje sazenice stromů právě do naší školní zahrady.", říká Adéla Kodlová žákyně páté třídy školy Petřiny jih. ,,Děti nás překvapily skutečně velkým zájmem a slušnými znalostmi o Šumavě. Je vidět, že myšlenka programu Junior Ranger má v pražských školách odezvu.", hodní dosavadní průběh akce Junior Ranger na Ladronce  Petr Šrail, vedoucí informační a strážní služby.

Akce probíhá pro veřejnost i zítra,  tedy v sobotu 15.6. od 9 ti do 13 hodin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…