NPÚ: Noční prohlídky na zámku v Benešově nad Ploučnicí

22.06.2018 14:58

Kdo by je neznal. Nočními prohlídkami se může v dnešní době pochlubit každá druhá památka či kulturní objekt. Jinak tomu samozřejmě není ani na státním zámku v Benešově nad Ploučnicí. Každý rok se tu pořádají velmi oblíbené divadelní prohlídky, které si našly zalíbení jak u dětí, tak i u dospělých.

NPÚ: Noční prohlídky na zámku v Benešově nad Ploučnicí
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

„Každým rokem se utvrzujeme v tom, že noční prohlídky patří k nejvyhledávanějším akcím u nás. Ani v tomto roce návštěvníky nechceme zklamat, a tak jsme pro ně připravili klasické, i když trochu zvláštní, noční prohlídky. Ten, kdo k nám zavítá, bude mít možnost shlédnout zámek v čase jeho největšího rozkvětu, kde nebudou chybět princezny, rytíři, ale například ani vodník či jiné pohádkové bytosti. Návštěvníkům i trochu popleteme hlavu s historií a sdělíme jim, jak to u nás bylo doopravdy,“ nastínil program prohlídek kastelán benešovských zámků Zdeněk Henig.

Noční prohlídky nesoucí název „Popletená historie aneb jak to bylo doopravdy???“ se uskuteční hned v několika termínech, a to: 30. června, 14. a 28. července a 11. srpna. Posledním termínem bude 25. srpen, kdy noční prohlídka zámku proběhne v rámci celorepublikového projektu Hradozámecká noc.

Na všechny termíny je požadována předběžná rezervace. Svoje místo si můžete objednat na telefonním čísle +420 724 663 548 nebo na e-mailu ZDE.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vláda schválila návrh zákona, který zavádí definici domácího násilí

10:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vláda schválila návrh zákona, který zavádí definici domácího násilí

Legislativní návrh zákona, kterým se mění občanský zákoník a další zákony v souvislosti s potíráním …