NPÚ: Otevírací doba Dolní zahrady zámku Hluboká se od července prodlouží

29.06.2019 12:56

Zástupci Národního památkového ústavu a města Hluboká nad Vltavou se dohodli na otevírací době Dolní zahrady zámku Hluboká a vydaly k tomu společné prohlášení.

NPÚ: Otevírací doba Dolní zahrady zámku Hluboká se od července prodlouží
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Národní památkový ústav a město Hluboká nad Vltavou se dohodly na kompromisním řešení ve věci večerního a nočního zamykání Dolní zahrady na zámku Hluboká. Zahrada se bude od dubna do října zamykat ve 23:00 a od listopadu do března ve 20:00. Ráno bude zahrada po celý rok odemykána v 8:00. Během následujícího období bude správa zámku vyhodnocovat dopad stávajícího režimu na stav zahrady a bezpečnost zámku. Jsme přesvědčeni, že tato dohoda přispěje ke spokojenosti návštěvníků zámeckého parku, občanů města i péči o zámeckou zahradu.

Dohoda začne platit od 1. 7. 2019. Horní zahrada před hlavním vstupem do zámku i padesáti osmi hektarový zámecký park jsou veřejnosti otevřeny bez omezení po 24 hodin denně.

Pro zájemce jsou ve vybraných termínech připraveny komentované prohlídky se zkušenými zámeckými zahradníky nazvané Toulky zámeckými zahradami, které je seznámí nejenom s historií hlubockých zahrad a parku, ale upozorní na unikátní stromy a keře a přiblíží, co obnáší celoroční péče o rozlehlý areál. Termíny prázdninových prohlídek se začátkem v 10:00 jsou 6. a 18. července a 3. a 15. srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…