NPÚ: První letošní dvojčíslo Zpráv památkové péče bude o barokní krajině

21.04.2017 14:52

Krajina jako kulturní a přírodní dědictví, tak zní jedno z hlavních témat letošní památkové sezony. K tématu se budou vztahovat nejen přednášky a akce pro veřejnost, ale také odborné publikace. Jednou z prvních v tomto roce bude obsáhlé dvojčíslo Zpráv památkové péče na téma barokní venkov a krajina.

NPÚ: První letošní dvojčíslo Zpráv památkové péče bude o barokní krajině
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Číslo vychází z loňské mezinárodní konference, které se zúčastnili přední odborníci na barokní architekturu a umění. Příspěvky Rostislava Šváchy, Martina Mádla, Víta Vlnase, Sylvy Dobalové nebo Petra Macka v něm hledají odpověď na otázku, co to vlastně je „česká barokní krajina“ a mapují i související témata. Například jaký byl vztah mezi uměním v regionech a centrech, jestli má venkovská architektura vlastní typologii, nebo zda by šlo podobně uvažovat i o krajině středověku.

První letošní dvojčíslo Zpráv památkové péče bude k dostání v druhé půlce května ve vybraných knihkupectvích a na e-shopu NPÚ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…