NPÚ vyhlašuje výzvu do národního kola pro výběr pamětihodností, ucházejících se o označení Evropské dědictví (EHL)

17.09.2016 20:37

Národní památkový ústav jako národní koordinátor pro označení Evropské dědictví vyhlašuje výzvu do národního kola pro výběr pamětihodností ucházejících se o tento titul.

NPÚ vyhlašuje výzvu do národního kola pro výběr pamětihodností, ucházejících se o označení Evropské dědictví (EHL)
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Prestižní ocenění označující pamětihodnosti, které oslavují a symbolizují evropskou historii, ideály a integraci, může být uděleno těm kulturním a přírodním památkám či nehmotnému dědictví, které prokážou symbolickou hodnotu pro Evropu, předloží projekt propagující evropský charakter a deklarují řádnou správu.

Cílem označení je přispívat k upevnění pocitu sounáležitosti evropských občanů s Evropskou unií na základě společného kulturního a přírodního dědictví. Má za úkol propagovat evropský rozměr pamětihodností, zpřístupnění co nejširší veřejnosti a zajištění vysoce kvalitních informačních, vzdělávacích a kulturních aktivit.

Výzva je určena správcům a majitelům památek přírodních, archeologických, průmyslových nebo městských, kulturních krajin, památných míst, kulturních statků a objektů a také nehmotnému dědictví, které se váže k určitému místu.

Žadatelé, kteří mají zájem přihlásit se do národního kola, kontaktují národní koordinátorku, seznámí se s pokyny pro pamětihodnosti a vyplní přihlášku v českém jazyce. Materiály a další informace jsou k nalezení na internetové stránce NPU (ZDE).

Uzávěrka výzvy:
15. prosince 2016 ve 12:00 hodin

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…